Laatste dagje Deurne

Heee allemaal,

Vandaag was officieel mijn laatste dag/avond in deurne. Koffers staan ingepakt in de gang (want ja, na dagen van inpakontwijkendgedrag heb ik er vandaag toch echt aan moeten geloven), mijn kledingkast is leeg en mijn vliegticket ligt klaar op tafel. Mijn volgende verhaal zal dan ook vanuit Spanje zijn. Heel raar idee dat ik morgen echt voor zo’n lange tijd weg ga, kan het bijna niet bevatten.

Hoe erg ik er de laatste maanden ook naar uitgekeken heb, nu het bijna zover is ben ik echt zo nerveus. Het zal wel zo’n last-minute-struggle zijn, maar ik vind het zo ongelofelijk rot om afscheid van iedereen te nemen. Het is echt een hel om al mijn familie en vrienden zomaar achter te laten om vervolgens in mijn eentje de komende 10 maanden door te brengen 1726,73 km ver op een plek waar ik niemand ken. Nu denk ik echt van: ‘NIKA WAAR GA JE AAN BEGINNEN, WAT DACHT JE WEL NIET’.

Maar aan de andere kant heb ik er ook heel veel zin in. Ik heb hier zelf voor gekozen en dit is wat ik al jaren wil. Ik denk als ik morgen eenmaal uit dat vliegtuig stap, dat het lang niet zo rottig meer is. (Het is vooral ook dat ik nu tegen dat afscheid op zit te zien en dat ik gewoon geen idee heb van waar ik terechtkom.) Want ik weet zeker dat ik daar zoveel ga meemaken en zoveel ga zien en doen. Het zal zeker een top ervaring zijn, en al zal het ZEKER niet altijd even makkelijk zijn, ik ben er wel klaar voor. Ik ben super benieuwd naar mijn gastgezin, want ondanks dat ik ze al een paar keer op skype gesproken heb, is het in het echt toch wel heel anders. Ik heb vandaag met mama cadeautjes uitgezocht voor de kindjes: een minibasketbalsetje voor Sergio (12 jaar) en een paardenboekje voor Natalia (10 jaar). Ook heb ik het spel ‘Uno’ gekocht in de hoop dat ze dat nog niet hebben. Ik hoop dat ze het een beetje leuk vinden, want dan vinden ze mij ook meteen leuk. Nika logica. Nee maar ik ben er wel echt heeel zenuwachtig over of het wel klikt met de kinderen, aangezien ik het grootste gedeelte van mijn tijd daar met hun bezig ben.

Nou, ik ga proberen ondanks alle spanning en duizenden gedachten toch te gaan slapen.
Tot de volgende keer, maar dan vanuit een hele andere plek. Aaaaaah.

xxxxx
Nika


Mijn locatie .